Marhaba


De naam Marhaba is afkomstig van een Arabisch woord en betekent simpelweg "Welkom". In de Arabische wereld wordt het woord vaak gebruikt om iemand te groeten, warmte uit te stralen en blijdschap bij hun aankomst te tonen. Marhaba wordt dus als een open en warm welkom gebruikt. Zoals wij Marokkanen dan ook zeggen: Marhaba, welkom.


De oprichting


Marhaba opende in 1999 haar deuren in hartje Amsterdam West. Marhaba is ooit begonnen met een slagerij met het idee om de familie bij elkaar te houden. Lekker en betaalbaar eten was heel belangrijk en met dat idee was restaurant Marhaba tot leven gekomen. Marhaba was het allereerste restaurant in Nederland dat alcoholvrij is.

Door grote betrokkenheid en succes van het restaurant is er ook een tweede filiaal geopend in Amsterdam Oost en binnenkort ook een derde filiaal in Amsterdam Sloterdijk Centrum. Met inmiddels 20 jaar ervaring weet Marhaba zich keer op keer te onderscheiden van de rest door zijn gastvriendelijkheid, gastvrijheid en zijn snelle service.


Lekker, gezond én 100% Halal!


Lekker én gezond. Bij Marokkaans Restaurant Marhaba in Amsterdam vinden we gezondheid erg belangrijk voor een mooie leefstijl. Daarom zijn onze gerechten niet alleen smaakvol, maar ook zo voedzaam mogelijk. Lekker uit eten in Amsterdam? Onze restaurants zijn 100% Halal!


De Marokkaanse keuken


Marokko heeft een van de 's werelds meest diverse keukens, waaronder Berberse, Arabische, Franse, Spaanse en Portugese culturen en wordt beschouwd als één van de beste ter wereld. De Marokkaanse keuken typeert zich door de oosterse verfijning waarbij kruiden, groenten en vlees worden gecombineerd tot een heerlijk gerecht. Laat je verassen door de authentieke smaken vanuit de Marokkaanse keuken in Marhaba West of Marhaba Oost.


Leuke weetjes


Dit restaurant is ooit als filmset gebruikt voor de bekende film Shoufshouf Habibi!


Marhaba Oost is in de gemeente van Amsterdam-Oost, vekozen als één van de meest gezonde toko’s van de buurt. Lees er hier meer over: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/organisatie/sociaal/onderwijs-jeugd-zorg/zo-blijven-wij/verhalen-praktijk/gezond-marokkaans/
Wij zijn bezocht door de Halalpolitie en wij zijn met vlag en wimpel geslaagd! De Halalpolitie keurt verschillende Halalmarkten op het gebied van kwaliteit, of alle producten 100% Halal zijn en of er geen alcohol geserveerd wordt.Ontdek de culinaire Marokkaanse keuken

Vestigingen

Direct een tafel reserveren?

Klik op de knop hieronder, vul je gegevens in en wij zorgen voor de rest.